Instalare cartuse refilabile pe imprimanta Epson cu 4 culori

Cartusele refilabile sunt incarcate si au folia galbena indepartata sau au un dop de cauciuc/silicon de culoare alba .

Nescoaterea foliei sau a dopului de cauciuc duce la arderea iremediabila a capului de printare deoarece cernela nu curge din cartus , orificiul pe care il sigileaza acestea este orificiul de aerisire care face ca cernela utilizata sa fie inlocuita de aer.

instalare-1

Luati o seringa curata , in care trageti aer (ca in foto de mai sus) .

instalare-2

Atasati seringa la orificiul de aerisire si apasati cca 1 ml (va orientate dupa gradatia de pe seringa) . Aceasta operatiune este necesara pentru presurizarea cartusului .

instalare-3

Deschideti imprimanta de butonul On !

instalare-4

Capul de printare va ramane in pozitia din fotografie (in partea dreapta) .

In cazul in care in imprimanta sunt instalate cartuse  functionale (adica nici unul nu este aratat cu X de imprimanta ca fiind gol sau incompatibil) cartusele se vor monta astfel :

instalare-5

Inchideti imprimanta de la butonul ON/OF .

Apoi apasati din nou butonul ON pentru a redeschide imprimanta .

instalare-6

Cand deschideti imprimanta  capul de printare se va muta de la dreapta la stanga si inapoi  … cand efectueaza aceasta miscare scoateti imprimanta din priza . Acest lucru va permite miscarea libera a capului de printare si montarea cartuselor . Este posibil sa nu reusiti de prima data , in nici un caz sa nu fortati capul de printare , incercati si a doua oara si veti reusii .

instalare-7

Mutati capul de printare cu mana in pozitia de schimbare a cartuselor .Scoateti cartusele vechi (daca erau) si puneti cartusele refilabile apasand foarte bine sa faca click  fiecare.

instalare-8

Atentie se monteaza tot setul de cartuse refilabile si nu se combina cu alte cartsue originale sau compatibile .

Dupa instalarea intregului set se verifica prin apasare ca toate cartusele sa fie bine instalate .

Se inchide capacul capului de printare si se muta in partea dreapta .

Se inchide capacul imprimantei (partea cu scanerul) si se alimenteaza la priza .

instalare-9

Se porneste imprimanta .

In majoritatea cazurilor imprimanta va arata cartusele ca fiind goale sau incompatibile la prima instalare caz in care va trebuii sa apasati butonul STOP .

instalare-10

Prin apasarea butonului stop capul de printare se va muta si va arata pe care dintre cartuse nu le recunoaste  . In fotografie este aratat cartusul albastru , apasand inca o data pe stop capul de printare se va muta astfel incat sageata va indica cartusul magenta , apoi galben si la final negru .

instalare-11

Se apasa din nou butonul stop pentru a muta capul de printare in pozitia de schimbare a cartuslor .

instalare-12

Se scoate fiecare cartus in parte si se remonteaza in imprimanta , apasand ca fiecare dintre acestea sa faca click .

instalare-13

Se inchide capacul capului de printare si se apasa STOP .

instalare-14

Capul de printare se va muta in pozitia din dreapta si imprimanta va incepe curatarea capetelor si incarcarea cu cerneala .

instalare-15

In acest moment vedeti ca imprimanta este deschisa si nu mai are aprins ledul rosu (eroare cartuse)

Tineti apasat cateva secunde butonul STOP , aceasta procedura va pornii curatarea cartuselor si incarcarea capului de printare cu cerneala , dupa realizarea acestei proceduri ledul verde va sta aprins atunci stiti ca procedura de incarcare cu cerneala a fost incheiata .

Aceasta procedura se realizeaza de 3 ori  apoi inchideti imprimanta .

instalare-16

Cu imprimanta inchisa tinand apasat butonul stop apasati butonul ON (deschideti imprimanta) .

instalare-17

Imprimanta va printa pagina de test .

instalare-18

Testul trebuie sa arate asa  , adica toate liniutele trebuie sa fie vizibile si correct printate. In cazul in care imprimanta a stat mult timp fara cartuse sau cu cartuse goale inaintea montarii cartuselor refilabile este posibil ca acest test sa iasa intrerupt . Repetati procedurile de curatare si nu incercati printarea de documente sau fotografii pana cand testul de printare ( cel cu liniute) nu iasa perfect .

instalare-19

Punem o fotografie pe scaner .

instalare-20

Apasam butonul de copier color   .

instalare-21

Poza printata pe hartie simpla fara nici o setare .

instalare-23

Comparatie poza initiala si print .

instalare-22

Spor la printat !

Tags: , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

15 Responses to “Instalare cartuse refilabile pe imprimanta Epson cu 4 culori”

 1. valy200 says:

  cum pot face rost de aceste cartuse transparente cu cip resetabil pe care sa le pot incara?

 2. valy200 says:

  as vrea si eu un set de cartuse refilabile si ce pret au?
  astept raspuns.va multumesc

 3. marginean simona says:

  de ce nu pot sa combin cartusele originale cu cele compatibile?

 4. rastero says:

  Aceste cartuse refilabile nu pot fii combinate cu alte cartuse originale sau compatibile deoarece chipurile sunt diferite si intra in conflict .
  Se poate intampla ca imprimanta sa vada doar cartusele originale sau doar pe cele refilabile insa vor urma foarte multe erori , imprimanta neputand fii utilizata .

 5. rastero says:

  Aceste cartuse se pot comanda de pe siteul http://www.rastero.ro sau la telefon : 0731321270 si se livreaza oriunde in tara . Pretul unui set de cartuse este de 164 lei iar livrarea in tara este 16 lei .
  Modelele mai vechi de cartuse refilabile epson se gasesc la preturi incepand cu 68 lei .

 6. Paharnic says:

  Trebuie specificat de la inceput ca aceste cartuse NU SUNT ACHIZITIONATE DE LA Rastero Srl !!!Am cumparat si instalat pe o imprimanta Epson Stylus S21 un set de cartus reincarcabile T0711-T0714 cu cip autoresetabil V 5.1. Vanzatorul se lauda pe site ca voi primi si instructiuni in limba romana. Am primit in schimb doar instructiuni de umplere initiala cu cernelala a cartuselor (in limba italiana).

  Dupa un lung dialog (destul de dur) am primit si instructiuni de montare initiala a cartuselor pe imprimanta, ceva de genul: se duce capul de imprimare in pozitia de schimbare cartuse, se scoate cablul de alimentare, se monteaza cartusul negru, se porneste imprimanta, cartusul negru este recunoscut, se adduce din nou capul in pozitia de schimbare a cartuselor, se scoate cablul de alimentare, se monteaza cartusul magenta, se porneste imprimanta, cartusul este recunoascut, samd, pana la final. Ciudat dar procedura a mers. Epsonul Stylus S21 a recunoscut cartusele si merge foarte bine.
  Ordinea cartuselor la Epson Stylus S21 este urmatoarea (de la stanga la dreapta): Cyan, Yellow, Magenta, Black.
  Instructiunile de montare initiala a cartuselor reincarcabile pe imprimanta pentru setul T0711-T0714 au fost in ordine inversa (adica de la dreapta la stanga): Black, Magenta, Yellow, Cyan.

  Am si un Epson Stylus Photo P50. Impreuna cu setul de caruse reincarcabile T0711-T0714 am cumparat si un set de cartuse reincarcabile T0801-T0806, tot cu ARC V5.1. Bineinteles ca nu am primit decat instructiuni de umplere a cartuselor in italiana si nu am primit pentru montare initiala a cartuselor.

  Am inercat la fel ca la setul de T0711-T0714, adica de la dreapta la stanga dar nu a mers. Am incercat apoi de la stanga la dreapta, urmand aceeasi procedura. Nimic. Ultima oara am incercat in ordinea codurilor de cartus T0801, T0802 … Acelasi rezultat. Cartusul Black nu este recunoscut si softul imprimantei spune ca este un cartus incompatibil.

  Ce sa fac? Stie cineva cum se monteaza cartusele T0801-T0806 cu ARC V 5.1 pe un P50? Ordinea culorilor in capul de imprimare este urmatoarea (de la stanga la dreapta): Yellow, Black, Light Cyan, Light Magenta, Magenta, Cyan.

 7. rastero says:

  Cu siguranta aceste cartuse nu au fost achizitionate de la noi deoarece noi livram cartusele cu instructiuni in limba romana , si oferim oricand suport clientilor nostrii dar cu toate acestea incerc sa va ajut .
  Instalarea in imprimanta se face exact conform capului de printare si nu altfel – indiferent ce va spune altcineva .
  Chipurile ARC ale cartuselor color din seria Epson T0712-T0714 sunt identice , singurul chip diferit fiind negrul . Acest lucru insa nu este valabil si la cartusele T0802-T0806 .
  Pe acest blog aveti un articol cu montarea cartuselor pe un multifuntional Epson dar instalarea se face la fel si in cazul imprimantei P50 .
  Adica porniti imprimanta si apasati butonul pentru schimbarea cartuslor , capul de printare se va muta in pozitia de schimbare a acestora , puneti cartusele in imprimanta in ordinea aratata pe capul de printare , apoi apasati acelasi buton .
  Capul de printare va incerca incarcarea cu cerneala iar daca nu va recunoaste chipurile atunci reapasati butonul de schimbare a cartuselor , cand capul de printare sa mutat in pozitia corespunzatoare scoateti fiecare cartus in parte cateva secunde , apoi puneti-le inapoi . In acest moment apasand din nou acelasi buton imprimanta TREBUIE sa recunoasca cartusele , daca nu le recunoaste acestea SUNT DEFECTE .
  Puteti suna linistit la cei care au vandut aceste produse si sa va cereti banii inapoi sau un set de cartuse functionale .
  Sper ca v-am fost de ajutor desi aceste informatii trebuia sa le primiti de la cei care v-au vandut aceste produse fara a va asigura suportul necesar utilizarii lor .
  Va doresc o zi buna.

 8. Paharnic says:

  Intradevar, carusele nu sunt cumparate de la RASTERO. As fi tentat sa dau numele vanzatorului dar totusi dau vina in continuare pe ghinionul meu. Am incercat sa le pun pe imprimanta exact cum este prezentat aici pe blog. Acelasi rezultat. Si dupa pasul 2, cand scot fiecare cartus si il introduc inapoi, si apoi apas pe butonul cu picatura, am asteptat si 10 minute si nu s-a intamplat nimic. Raman aprinse continuu (nu intermitent) cele 2 leduri (cel de power si cel cu picatura).
  Asta este. Pana la urma, vanzatorul a acceptat sa le trimit inapoi sa vada ce este cu ele. Sper sa mai primesc altele inapoi, si in cazul in care le voi primi sa reusesc sa le pun pe imprimanta.

  Multumesc mult pentru sprijin

 9. Diana says:

  Iti multumesc pentru sfaturi…m’au ajutat foarte mult

 10. rastero says:

  Cu multa placere.
  Te mai asteptam pe la noi!

 11. mugur says:

  buna ziua…am achizitionat si eu aceste cartuse pentru un epson stylus sx405…unde le pot reincarca pentru ca au venit goale..sau ce fel de tus imi trebuie si de unde il pot achizitiona? mutumesc

 12. rastero says:

  Puteti cumpara cerneala de pe site : RASTERO sau daca sunteti din Timisoara le puteti incarca la PrintShop-ul nostru (Bv.16 Decembrie Nr 79 ) cu 3 lei/cartus .

 13. rastero says:

  din pacate aceste serii nu se incarca !

 14. Foarte reusit tutorialul.
  Asteptam si altele

 15. djraven78 says:

  Epson DX4400, cartuse resetabile….nu le mai recunostea…..dar a functionat procedand un pic diferit fata de Paharnic….adica acelasi pas cu cel negru…apoi toate trei cele color odata ….le-a recunoscut instant fara nicio problema…Printare ushoara!!

Leave a Reply

*